Kisalföld, 2007. november 05.
2

Ha év vége, akkor céges bulik!

Közeledik az év vége és egyre közelebb kerülünk azokhoz az évzáró partikhoz, melyeket a vállalatok tartanak munkatársaik, üzleti partnereik részére. A szokások változóak, van, aki műsort tart, van, aki megajándékozza munkatársait, vendégeit.

A magyar ember jó étel és ital nélkül nem igazán érzi jól magát. Bár valljuk be, egyetlen olyan náció sem él a Földön, amely szeret finomságok nélkül mulatni. Ezért is kerestük meg a Culinart Party Service értékesítési vezetőjét, Lőke Andreát, adjon nekünk némi információt a cégek évzáró szokásairól.

Dolgozói lojalitás és üzlet

"A karácsonyi vagy évzáró parti különleges alkalom. A vállalatok egyre nagyobb része áldoz arra, hogy ebben a formában köszönje meg dolgozóinak az egész éves munkát. Nem szabad szem elől tévesztenünk azt a tényt, hogy az év ilyetén módon történő lezárása kiváló alkalmat teremt a felgyülemlett feszültségek feloldására, a kapcsolatok rendezésére, a dolgozói lojalitás növelésére. Természetesen a karácsonyi parti szervezésénél fontos figyelembe venni a célcsoportot és ahhoz alakítani a rendezvény stílusát. Az alacsonyabb átlagéletkorú, "bevállalósabb" cégek gyakran tartanak egy laza bulit valamilyen extrém helyszínen, míg az üzleti partnereknek tartott rendezvénynél inkább a fényűzést, eleganciát részesítik előnyben" - mondja Lőke Andrea.
A munkát persze nehéz kihagyni az ilyen eseményekből, hiszen a kapcsolatok akár üzleti megrendeléseket is hozhatnak. Ezért aztán decemberben mindenki rohangál ide-oda, mert egy-egy napra akár több évzárót is meghirdetnek.  
 
"A céges bulik szezonja nyilvánvalóan a december, de egyre többen választják a novembert, vagy tartanak évnyitó partit januárban. Nagyon sok előnye van, ha nem a csúcsidőszakban tartjuk rendezvényünket. A legtöbb helyszín szabad, a fellépők sem foglaltak, üzleti partnereinknek pedig nem kell a meghívások közül választani és maga a rendező számára is stresszmentesebb ez az időszak."

Ki elegánsan, ki egyszerűbben

A parti hangulatát a megrendelő igényei szerint kell formálni. Ki az elegánsabb, ki az egyszerűbb, lezserebb megoldásokat kedveli. Széles palettáról választhatunk a vendéglátás típusának, gasztronómiai elemeinek vagy akár a rendezvény arculatának-dekorációjának tekintetében.

Lehet az akár egy barokk városi palota falai között óarany dekorációban pompázó, gyertyafényes, sokfogásos gálavacsora, de könnyed stílusú, csevegésre hangolt és zártkörű klubok hangulatát idéző flying dinner is. Ez persze árban is megmutatkozó különbség. A programkínálatban a zenei műsorszámok vagy az egyszemélyes humoristák a nyerők. Az áruk százezer forinttól indul, és a határ a csillagos ég. Egy nagyon ismert, zeneszerzéssel is foglalkozó hazai előadó akár másfél millió forintot is elkérhet egy harmincperces fellépésért. Jó tudni, hogy művészeink, ha céges partikra hívják őket, drágábban dolgoznak. Akadnak, akik úgy gondolják, nekik megéri!

Stressz nélkül érdemes

Leginkább műsorszervezőkkel dolgoztatnak a cégek, ilyenkor kötelezően számolni kell az ő kb. 10-15 százalékos hasznukkal is. Erre jön rá a terem bérleti díja és a vendéglátás költsége.

"A rendezvényszervezésben nagyon sokszínű a választék, ami kell is, hiszen a klasszikus partik mellett egyre nagyobb igény mutatkozik az egyedi, különleges megoldásokra, legyen az helyszínében vagy akár stílusában extrém. Úgy gondolom, érdemes megkeresni egy profi rendezvényszervezőt, aki kreatív, ismeri a szóba jöhető helyszíneket, aki rendelkezik egy fantasztikus parti összes kellékével, hiszen erre szakosodott, és végül, de nem utolsósorban leveszi a szervezéssel járó stresszt az egyébként is túlterhelt vezető válláról" - mondja a Culinart értékesítési vezetője.

Mire figyeljünk céges parti szervezésénél?

Az időpont jó megválasztása. Akár néhány teszttelefont is megér, más nem akkor rendezi-e az ő évzáróját vagy évnyitóját. Ha tudjuk, kiket akarunk meghívni, és mennyi pénzt szánunk a bulira, minimum 3 rendezvényszervező-vendéglátó cégtől kérjünk ajánlatot. Ha anyagi hátterünk engedi, a céges évzáró végén kis ajándékkal kedveskedjünk a távozó vendégeknek (bor, tollak, virág).
Kérjünk referenciákat az ajánlattevőktől!Vissza
 

Céges rendezvények
Privát partik
Protokoll események
Esküvők
Club Culinart